Уряд покращив життя готельєрів

Четвер, 6 вересня 2012, 11:27

Кабмін скасував обов'язкову сертифікацію готельних послуг.

Відповідний проект постанови, розроблений Мінекономрозвитку, прийнято на засіданні уряду, йдеться у повідомленні міністерства.

"Уряд прийняв рішення про внесення змін до порядків, затверджених постановами уряду від 15 березня 2006 року та від 29 липня 2009 року щодо сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання)", - сказано в повідомленні.

За даними відомства, метою проекту є забезпечення узгодженості у законодавстві стосовно туристичного сектору, оскільки встановлення категорій готелям та аналогічним засобам розміщення відбувається добровільно, а сертифікація послуг з тимчасового розміщення (проживання) – на сьогодні ще обов’язкова.

Реклама:

Як повідомили у міністерстві, реалізація даного документа забезпечить зменшення матеріальних витрат суб’єктів господарювання туристичної сфери під час здійснення своєї діяльності, а саме надання послуг з тимчасового розміщення (проживання).

Як повідомлялося, нещодавно президент Віктор Янукович підписав зміни до Податкового кодексу щодо особливостей стягнення податку на прибуток від надання готельних послуг.

Прибуток трьох-, чотирьох- і п'ятизіркових готелів, отриманий від надання готельних послуг, обкладатимуть податком з 75% до не менше ніж 50% сукупного доходу за звітний період.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: