Думка експерта: Підприємства готові вкладати в електронний документообіг

Середа, 12 вересня 2012, 11:31

Бізнес готовий недоотримати прибуток заради розвитку електронного документообігу.

Таку думку в коментарях "Економічній правді" висловив Віктор Лисицький - радник голови правління "Приватбанку".

Він зазначив, що комерційним структурам (розробникам програмного забезпечення, центрам сертифікації електронних ключів і т.д.) вигідно розвивати і популяризувати електронний документообіг в державі.

"Заради цього їм доцільно нести навіть певні додаткові витрати на першому етапі, які можна буде компенсувати в майбутньому", - заявив експерт.

Реклама:

За його словами, в Меморандумі, який підписується сьогодні між Державною податковою службою та учасниками ринку, передбачений, зокрема, пункт про те, що "сторони спільно розробляють програмне забезпечення для подання звітності, яке буде поширюватися серед суб'єктів господарювання на безкоштовній основі".

Коментуючи підписання Меморандуму про поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу між податківцями та учасниками ринку, Віктор Лисицький сказав, що "в даному випадку фіскали сприяють усуненню певних спотворень конкуренції, які існують на ринку".

"Завдяки цьому звужується коридор для зловживань деяких недобросовісних структур, що намагаються контролювати ринок", - зазначив Лисицький.

Нагадаємо, що з 1 травня 2012 розпочалася безкоштовна видача електронних ключів.

Як повідомлялося, з жовтня 2012 уряд готується перейти повністю на електронний документообіг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!