Spyker вимагає з GM три мільярди доларів за банкрутство Saab

Понеділок, 6 серпня 2012, 18:18

Нідерландська компанія Spyker повідомила, що подала у федеральний районний суд США позов на 3 млрд доларів проти General Motors.

Позов був поданий від імені підрозділу Spyker - Saab Automobile, яке в грудні 2011 року оголосило про банкрутство, повідомляє BFM.ru.

У своєму позові Saab звинувачує американського автовиробника в тому, що він навмисне довів компанію до банкрутства, втрутившись в заплановану угоду з китайським інвестором Youngman.

Saab Automobile, один з найвідоміших шведських брендів, почав виробництво автомобілів в 1947 році і став банкротом в кінці 2011 року.

Реклама:

Saab був визнаний неплатоспроможним, його заборгованість склала близько 13 млрд шведських крон (1,8 млрд доларів).

Менш ніж за два роки до цього General Motors продав Saab виробнику ексклюзивних спортивних автомобілів Spyker.

Банкрутства Saab передувало кілька невдалих спроб залучити китайських і інших інвесторів.

"Метою цього позову є відновлення справедливості за протизаконні дії компанії GM, яка хотіла позбутися конкуренції з Saab Automobile на китайському ринку", - говорять в Spyker.

У позові Saab сказано, що угода з Youngman допомогла б компанії провести реструктуризацію бізнесу і залишитися платоспроможною.

Тим часом, прес-секретар GM Джеймс Кейн зазначив: "У це важко повірити. Ми не будемо давати коментарі, поки не побачимо позов".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: