Думка експерта: Якщо Україна вступить до МС, то LNG - термінал не матиме значення

Понеділок, 6 серпня 2012, 14:27

Якщо Україна вступить до Митного союзу, то будівництво LNG - терміналу не матиме жодного значення.

Про це заявив економіст, президент консалтингової компанії НЕОКОН Михайло Хазін.

"Я не виключаю того фактора, що між відмовою українського уряду підтримати постанову про затвердження техніко-економічного обґрунтування нацпроекту "LNG - термінал" та візитом, представника уряду, міністра економіки до Москви є певний зв’язок. Якщо Україна все ж таки увійде до Митного союзу цей фактор (будівництво LNG - терміналу) взагалі не буде мати жодного значення, тому що Україна отримає газ по загальним цінам", - заявив економіст.

За його словами, якщо Україна не входить до Митного союзу, то в неї не буде коштів для купівлі скрапленого газу на світових ринках.

Реклама:

"Щодо українського бізнесу, то на мій погляд російський ринок це для нього єдина можливість отримувати прибуток. До Європи його не пустять. Ніколи. Тому російський ринок для українського бізнесу - це єдина можливість реалізовувати власну продукцію. Так зажди було, і так завжди буде. Це загальна система розподілу праці", - сказав Хазін.

"Сьогодні на Україну найбільший тиск здійснює власна економічна ситуація. Власне РФ не потрібно нічого робити (для того щоб змусити Україну приєднатись до Митного союзу). Росія просто чекає коли економічна ситуація змусить Україну вступити у Митний союз", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!