Ціна акцій Facebook вперше упала нижче 20 доларів

П'ятниця, 3 серпня 2012, 10:19

Ціна акцій соцмережі Facebook впала у четвер до рекордно низького рівня в 19,82 долара за цінний папір.

Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на дані біржі Nasdaq.

Це майже на 48% нижче ціни IPO, яке компанія провела в травні (38 долара за акцію).

До закриття торгів на Nasdaq папери Facebook відіграли частину падіння - до 20,04 долара. Однак на електронних торгах їх вартість продовжила знижуватися.

Реклама:

Падіння акцій компанії відбувається на тлі сумнівів інвесторів у перспективах її зростання і на тлі відставки високопоставлених менеджерів.

2 серпня стало відомо, що з компанії йдуть три топ-менеджера, які відповідають за роботу з партнерами соцмережі і маркетинг.

Це директор з маркетингу платформи Facebook Кеті Мітіч, директор по роботі з партнерами платформи Facebook Етан Бер і менеджер з маркетингу мобільної платформи соцмережі Джонатан Матус.

У липні про звільнення оголосив технічний директор компанії Брет Тейлор, який буде працювати над власним стартапом, а у травні з Facebook в соцмережу Pinterest перейшов PR-директор Баррі Шніт.

Папери компанії падають п'ятий день поспіль, відзначає Reuters.

C моменту IPO Facebook подешевшали майже на 50 млн доларів, а це більше, ніж коштує вся Hewlett-Packard або вся Starbucks Corp.

За даними моніторингу IPOScoop.com, IPO Facebook з її 48% падіння тепер на другому місці за "провальністю" серед всіх IPO, які відбулися у США в 2012 році.

Сумнівна першість належить виробнику біодизельного палива з Айови Renewable Energy Group з 51%.

16 серпня закінчується 91-денний мораторій на продаж акцій Facebook інсайдерами, в основному співробітниками компанії.

Після настання цієї дати вони мають право продати 268 млн акцій і ще 137 млн акцій у проміжок між трьома і шістьма місяцями з дати IPO.

Як повідомляє Reuters, зараз інвестори намагаються зрозуміти, як це вплине на вартість акцій.

Аналітик Topeka Capital Markets Ентоні Віктор вважає, що закінчення строку мораторію не означає, що інсайдери кинуться продавати акції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: