Україна терміново вводить заборону на свинину із Запорізької області

Четвер, 2 серпня 2012, 15:23

Україна заборонила експорт свиней і продукції з них із Запорізької області у зв'язку зі спалахом на території області захворювання африканської чуми свиней (АЧС).

Про це повідомив на прес-конференції голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв, передає УНІАН.

Він повідомив, що заборона почала діяти 2 серпня і стосується вивезення з території Запорізької області живих свиней, свинини і продукції з неї.

Він зазначив, що під час переговорів з керівниками ветеринарних служб Росії та Білорусі досягнута усна домовленість про те, що Україна сама введе заборону на експорт зазначеної продукції із Запорізької області і ці країни не будуть вводити заборону на експорт з усієї території України.

Реклама:

"Я сьогодні говорив з керівником Россільгоспнагляду і з головним інспектором ветеринарної медицини Білорусі, є домовленість, поки що усна, що я сам введу заборону на експорт із Запорізької області. Ми домовилися про те, що ці держави не будуть вводити заборону на всю продукцію. Ми самі введемо заборону на область, але це дозволить іншим 24 регіонам експортувати свою продукцію", - повідомив Горжеєв.

Він також зазначив, що зараз вирішується питання щодо заборони експорту із Запорізької області іншої тваринницької продукції, зокрема молочної.

"Питання ще в стадії вирішення. Те, що буде заборонений експорт свинини і м'ясопродуктів з неї, це однозначно. Я хочу тільки переговорити про молочну продукцію, як російська сторона до цього поставиться", - зазначив Горжеєв.

Він додав, що поки що інші країни не вводили обмеження на експорт продукції з України.

"Поки що країни не вводили обмежувальні заходи щодо України", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: