S&P зберегло Німеччині найвищий рейтинг

Четвер, 2 серпня 2012, 10:10

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Німеччини, яка є найбільшою економікою Європи, на найвищому рівні "AAA" зі "стабільним" прогнозом.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на прес-службу S&P.

"На наш погляд, Німеччина має дуже диверсифіковану та конкурентоспроможну економіку, яка продемонструвала здатність поглинати великі економічні та фінансові потрясіння", - сказано в доповіді S&P.

"Прогноз за довгостроковим рейтингом залишається "стабільним", що відображає нашу думку про те, що німецькі державні фінанси і сильний зовнішній баланс будуть продовжувати протистояти потенційним фінансовим та економічним потрясінням", - відзначили в агентстві.

Реклама:

Як відомо, Німеччина є найбільшим в Європі донором комплексних заходів щодо виведення Греції з кризи.

Розвал економіки цієї країни та її можливий вихід із зони євро тяжіє над адміністрацією німецького канцлера Ангели Меркель.

Європейський центральний банк у четвер проведе зустріч, щоб обговорити шляхи вирішення заборгованості країн регіону і виведення єврозони з кризи, що загрожує вивести з ладу Іспанію та Італію і зруйнувати фінансовий союз 17 держав.

Як повідомлялося, 23 липня агентство Moody's знизило прогноз за кредитними рейтингами Німеччини, Нідерландів і Люксембурга до "негативного", посилаючись на "підвищення невизначеності", пов'язане із кризою в Європі.

Єдиною країною з 17, яка зберегла свої стабільні позиції на вершині рейтингу, залишилася Фінляндія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: