Розборки з Ассанжем коштували Британії півтора мільйони доларів

Неділя, 19 серпня 2012, 11:33

Великобританія вже витратила понад 1 млн. фунтів стерлінгів (1,57 млн доларів) на розгляд з засновником WikiLeaks Джуліаном Ассанжем.

Експерти британського видання Daily Mail підрахували, що цю суму входять юридичні та судові витрати на справу про екстрадицію Ассанжа до Швеції, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Також сюди відносяться витрати по лінії поліції, в тому числі на патрулювання підступів до посольству Еквадору в Лондоні.

Зокрема, як зазначає видання, біля посольства чергують не менше півсотні поліцейських, які стежать за тим, що Ассанж не втік із будівлі.

Реклама:

Нагадаємо, про надання притулку засновнику WikiLeaks повідомив у четвер глава МЗС Еквадору Рікардо Патина.

Джуліан Ассандж у червні 2012 року попросив політичного притулку в посольстві Еквадору в Лондоні.

Він вдався до такого кроку за кілька днів до того, як британська влада мали намір розпочати процедуру його видачі до Швеції, де його звинувачують у зґвалтуванні.

Ассандж побоюється, що в разі екстрадиції шведські власті видадуть його США, де йому загрожує суд за звинуваченням у шпигунстві через оприлюднення організацією WikiLeaks конфіденційного листування держдепартаменту.

Закон США про шпигунство передбачає страту в якості можливого покарання.

Разом із тим, глава британського МЗС заявив, що Великобританія не надасть творцеві сайту WikiLeaks Джуліану Ассанжу права вільного виїзду з країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!