Рада може розширити територію Харкова на 14,4%

П'ятниця, 17 серпня 2012, 19:09

Територію міста Харкова, другого за чисельністю населення в Україні, може бути розширено на 14,4% - із 30,604 тис га до 35,002 тис га.

Про це сказано у проекті постанови парламенту, який зареєстрував позафракційний депутат Валерій Писаренко, що балотується до ВР нового скликання у мажоритарному окрузі № 168 у Харкові (Дзержинський район), передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в документі, з пропозицією щодо розширення обласного центру до парламенту звернулася Харківська обласна рада, яка затвердила відповідне подання 21 червня 2012 року.

"Необхідність встановлення нової межі Харкова обумовлена забезпеченням комплексного, планомірного, економічно доцільного розвитку міської інфраструктури", - йдеться в тексті подання.

Реклама:

Писаренко уточнює, що проект землеустрою про зміну та встановлення межі Харкова розробило Східне державне підприємство геодезії, картографії, кадастру та геоінформатики "Східгеоінформ".

У ньому передбачено входження до меж міста 4,45 тис га земель прилеглих сільських і селищних рад з одночасним виключенням з території міста 0,05 тис га.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: