У Арбузова кажуть, що головним завданням є кредитування економіки

Вівторок, 14 серпня 2012, 20:49

Одним з головних завдань НБУ є активне кредитування економіки.

Про це заявив заступник голови Нацбанку Валерій Прохоренко, передають "Українські новини".

"Сприяння активному кредитуванню економіки є одним з основних завдань НБУ. Водночас, варто розуміти, що досягти цього буде неможливо без досягнення стабільності фінансової системи, адже саме вона є запорукою і відновлення кредитування, і економічного зростання", − сказав він в інтерв’ю журналу "Банкір".

Водночас, за його словами, відносно висока вартість кредитних ресурсів в Україні зумовлюється значною вартістю ресурсів для банку внаслідок підвищених інфляційних очікувань його вкладників, а також значною премією за ризик в структурі відсоткової ставки.

Реклама:

"Для нівелювання дії цих чинників необхідні спільні зусилля уряду та НБУ, зокрема з проведення зваженої макроекономічної та грошово-кредитної політики, що сприятиме помірній ціновій динаміці та стабілізації інфляційних очікувань", - зазначив представник НБУ.

Прохоренко відзначив, що за 2011 рік кредити в економіку зросли більше ніж на 14%.

За його словами, банки в основному надають кредити підприємствам виробничих галузей, серед яких підприємства з виробництва електроенергії, газу та води, транспорту і зв’язку, сільського господарства, харчової промисловості тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!