Євросоюз стурбований через зміни у тендерному законодавстві України

Вівторок, 14 серпня 2012, 19:43

Єврокомісія висловила занепокоєння ухваленням в Україні закону про зміни до тендерного законодавства, що виводить з-під контролю громадськості значну частину держзакупівель.

Про це повідомив речник комісара ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Петер Стано, передає "Радіо Свобода".

"ЄС нещодавно висловив занепокоєння щодо браку відданості української влади принципові проводити таку політику держзакупівель, яка б відповідала майбутній Угоді про асоціацію та міжнародним принципам", – сказав Стано.

За словами речника єврокомісара Штефана Філе, ЄС наголошує на важливості мати ефективне законодавство про держзакупівлі і для української економіки, і для розвитку майбутньої співпраці між Україною та ЄС.

Реклама:

Також він додав, що ЄС базує свою співпрацю з Україною на "європейських принципах і стандартах" і для ЄС важливо, як партнери в Україні ставляться до питань держфінансів та протидії і попередження корупції.

Як відомо, 1 серпня президент Віктор Янукович підписав закон про виведення держпідприємств з-під обов’язкової дії тендерних процедур закону "Про здійснення державних закупівель".

Відповідно до закону, з Господарського кодексу вилучаються норми, за якими держпідприємства (і комерційні, і казенні) для закупівель товарів, робіт і послуг використовують процедури, визначені законом про держзакупівлі.

Раніше громадські організації гостро критикували зміни до закону про державні закупівлі за те, що вони відкривають нові можливості для корупції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!