В НБУ констатували "покращення" на всіх фронтах

Вівторок, 14 серпня 2012, 14:29

Національний банк констатує стабілізацію макроекономічної ситуації.

Про це в інтерв'ю журналу "Банкір" заявив заступник голови НБУ Валерій Прохоренко, повідомляє агентство "Українські новини".

"Макроекономічна ситуація стабілізована і створюються основи для забезпечення високих і стійких темпів економічного зростання в майбутньому", - відзначає він.

При цьому Прохоренко додав, що спільними зусиллями НБУ і Кабміну подолані основні негативні наслідки фінансово-економічної кризи 2008-2010 років, що зокрема болісно позначалося на банківській системі.

Реклама:

"Про правильність прийнятих НБУ заходів свідчить стійка динаміка зростання основних показників діяльності українських банків. Починаючи з 2011 року, банківська система України демонструє позитивні тенденції свого розвитку. Зокрема, у першому півріччі 2012 року загальні показали діяльності українських банків зросли на декілька процентних пунктів у порівнянні з минулим роком", - додав банкір.

Прохоренко також додав, що банки повертають отримані раніше стабілізаційні кредити: цього року погашено заборгованості за такими кредитами на 3,2 млрд гривень, у тому числі достроково - 1,3 млрд гривень.

Як повідомлялося, у квітні-червні 2012 року реальний ВВП підвищився на 3% (оперативні дані) у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року (у постійних цінах 2007 року).

У липні споживчі ціни знизилися на 0,2%. У січні-липні дефляція склала 0,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!