Питання про вихід Греції з єврозони може вирішитися вже у вересні

Вівторок, 14 серпня 2012, 11:21

Питання про можливий вихід Греції з єврозони, швидше за все, знову постане вже у вересні.

Про це заявив член Європейської комісії з енергетики Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю газеті Das Bild, повідомляє агентство "Интерфакс".

За його словами, у вересні буде опублікована доповідь "трійки" міжнародних кредиторів Греції (Єврокомісії, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду), яка потягне за собою прийняття рішення про долю Греції.

"Греція має труднощі вже три роки. Багато що було зроблено за рахунок реформ, але ще більше належить зробити. У вересні "трійка" представить свій звіт із оцінкою останніх подій в Афінах. Потім буде прийняте рішення про долю Греції в єврозоні", - сказав Еттінгер.

Реклама:

При цьому він упевнений, що Європі потрібні і ЄС, і єврозона, якщо європейці хочуть грати скільки-небудь значущу роль у світовій політиці та економіці.

На питання про те, чи буде вихід Греції з валютного блоку крахом самої ідеї єдиної валюти, Еттінгер дав ухильну відповідь.

"Жоден експерт не може з упевненістю передбачити наслідки виходу Греції. Однак є імовірність, що ця подія призведе до складнощів для всієї європейської економіки. Ризикувати подібним даремно не варто", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: