Нафта тримається вище 113 доларів

Вівторок, 14 серпня 2012, 10:05

Нафта Brent подешевшала, але тримається вище 113 доларів за барель у вівторок, тому що напруга на Близькому Сході підтримує ціни.

До 8:45 вересневі ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,18 долара - до 113,44 долара за барель, повідомляє агентство Reuters.

Ф'ючерси на американську легку нафту виросли на 0,17 долара - до 92,91 долара за барель.

Ринок очікував даних про ВВП Німеччини в другому кварталі, щоб оцінити перспективи попиту на нафту в єврозоні.

Реклама:

Економіка Франції в квітні-червні виявилася трохи вище очікувань, судячи з попередньою оцінкою: вона показала відсутність динаміки, тоді як аналітики чекали скорочення ВВП на 0,1%.

"Показники європейського зростання нададуть негайне вплив на валютний ринок, і нафта відреагує на це. Ціни на нафту зараз високі через ситуацію в Ізраїлі, і багато що буде залежати від того, як вона повернеться", - сказав Ріом Ферум із Newedge Japan.

Видобуток нафти в Ірані обмежена через санкції і загострення суперечок в Ізраїлі про те, чи варто розв'язувати війну проти Ірану, який не хоче припиняти ядерні дослідження.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху сказав у неділю, що перспектива отримання Іраном ядерної зброї переважує всі інші загрози для Ізраїлю.

Ринок також чекає даних про роздрібні продажі в США за липень, які допоможуть оцінити стан здоров'я найбільшої світової економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!