Зростання ВВП Німеччини уповільнилося сильніше, ніж очікувалося

Вівторок, 14 серпня 2012, 09:54

Внутрішній валовий продукт Німеччини додав у другому кварталі 2012 року 0,3% в порівнянні з попереднім кварталом, коли підвищення становило 0,5%.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на попередні дані Федерального статистичного агентства ФРН.

При цьому річні темпи зростання сповільнилися більше очікувань - до 0,5% з 1,7% в січні-березні.

Водночас, аналітики очікували підвищення першого показника на 0,2%, другого - на 0,9%.

Реклама:

У першому кварталі 2012 року найбільша економіка Європи успішно чинила опір впливу боргової кризи, однак у другому кварталі Німеччина відчула несприятливі наслідки кризи в повній мірі: попит на експорт з ФРН знижується, ділова довіра погіршується, обсяг виробництва в країні скорочується.

Однією із небагатьох світлих плям залишається ринок праці: безробіття в Німеччині склало у липні 2012 року 6,8%, що співпало із червневим рівнем. Показник як і раніше близький до мінімуму за 20 років.

"Економіка Німеччини дуже сильно залежить від експорту. Коли справи йдуть добре, експорт - її сильна сторона, коли ситуація погіршується, експорт стає її ахіллесовою п'ятою. Нам пощастить, якщо до кінця року ми будемо спостерігати хоча б нульове зростання", - заявив економіст Daiwa Markets International Тобіас Блаттнер.

За оцінками Єврокомісії, ВВП Німеччини збільшиться на 0,7% в 2012 році і 1,7% в 2013 році.

Між тим, Бундесбанк в червні підвищив прогноз зростання економіки ФРН з 0,6% до 1% в розрахунку на більш значні споживчі витрати.

ОЕСР прогнозує підйом німецької економіки на 1% в 2012 році і на 1,9% в 2013.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: