"Київенерго" перерахувало "Нафтогазу" 742 мільйона за газ

Середа, 1 серпня 2012, 16:12

31 липня 2012 року ПАТ "Київенерго" перерахувало 742 млн 128 тисяч 522 гривні НАК "Нафтогаз України" як розрахунок за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення.

Погашення частини боргу відбулося одразу після того, як на рахунок компанії надійшли кошти від КМДА з компенсації різниці між собівартістю виробництва теплоенергії та чинними тарифами на тепло для потреб населення в Києві, йдеться у повідомленні компанії.

За даними компанії, ці кошти КМДА отримала з держбюджету для погашення боргу перед компанією згідно з постановою Кабінету міністрів №517 від 11 червня 2012 року.

"Сподіваємося, що завдяки погашенню принаймні частки боргу за газ ситуація з обмеженням газопостачання, як це було нещодавно на ТЕЦ-6, найближчим часом не повториться. Проте решта некомпенсованої різниці в тарифах, а відтак і боргу перед газовиками, не дає нам довгострокових гарантій подальшого стабільного газо забезпечення", – вважає фіндиректор "Київенерго" Тетяна Грязнова.

Реклама:

Як повідомили у компанії, таким чином, з урахуванням компенсованої частини, заборгованість з різниці в тарифах перед "Київенерго" на 01 серпня 2012 року становить понад 2,7 млрд гривень, а заборгованість компанії перед газовиками за спожитий на теплоенергію для населення газ зменшилася до 1,8 млрд гривень.

Як повідомлялося, 23 липня 2012 року газопостачальна організація обмежила обсяги газу для ТЕЦ-6 Київенерго, що унеможливило відновлення гарячого водопостачання в частині Дніпровського, Деснянського та Оболонського районів столиці після проведення там гідравлічних випробувань тепломереж.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: