Кияни лишилися без гарячої води через борги "Київенерго"

Середа, 25 липня 2012, 16:59

Мешканці 13 житлових масивів Києва залишилися без гарячого водопостачання через борги "Київенерго".

Зокрема, гаряча вода тимчасово відсутня у мешканців масивів Куликове Поле, Лісовий, Комсомольський, Водопарк, Троєщина, Вигурівщина, Оболонь, Мінський, Воскресенка, Райдужний, Кибальчича, частково Лівобережний і Микільська Слобідка.

Як повідомили у прес-службі "Київенерго", 23 липня газопостачальна організація обмежила обсяги газу для Теплоелектроцентралі №6, що унеможливило відновлення гарячого водопостачання після проведення гідравлічних випробувань.

"Причина обмеження газопостачання - заборгованість ПАТ "Київенерго" за спожитий газ. Компанія зможе погасити її, щойно отримає з бюджету компенсацію різниці між встановленими тарифами на теплову енергію та собівартістю її виробництва", - ідеться у повідомленні компанії.

Реклама:

У "Київенерго" наголосили, що очікують отримання цієї компенсації згідно з постановою Кабміну №517 від 11 червня.

"Наразі переговорний процес за участю керівництва газопостачальника, "Київенерго" та міської влади щодо відновлення газопостачання ТЕЦ-6 триває", - ідеться у повідомленні.

Як відомо, гідравлічні випробування тепломереж у частині Дніпровського, Деснянського та Оболонського районів проводилися з 9 по 23 липня.

Столична влада щомісяця звітує, що кияни справно сплачують за компослуги. Зокрема, рівень оплати щомісяця становить більше 95%.

У червні Кабмін виділив Києву 2,5 млрд гривень на компенсацію різниці в тарифах перед "Київенерго", "Екостандартом", "Київводоканалом" та іншими котельнями столиці.

З цих коштів 2 млрд 232,8 млн гривень передбачили для "Київенерго".

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: