Янукович підписав закон про скасування тендерів для держкомпаній

Середа, 1 серпня 2012, 15:41

Президент Віктор Янукович підписав закон про виведення державних підприємств з-під обов'язкової дії тендерних процедур закону "Про здійснення державних закупівель".

Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

Відповідно до цього закону, із Господарського кодексу виключаються норми, за якими держпідприємства для закупівель товарів, робіт і послуг використовують процедури, визначені законом про держзакупівлі.

Також із кодексу виключені пункти, які відносять під чинність закону про держзакупівлі комунальні підприємства і господарчі товариства, контрольний пакет акцій якого належить державі.

Реклама:

Безпосередньо в законі про держзакупівлі визначено, що до контрольованих державою підприємств (як держпідприємств, так і до акціонерних товариств) він застосовується тільки у разі, якщо закупівлі здійснюються за державні кошти.

Законом розширено перелік видів закупівель, які не підпадають під чинність закону, включено туди, зокрема, придбання й оренда землі й нерухомості, послуг, які надаються для здійснення емісії або купівлі-продажу цінних паперів, навчання у закордонних вишах, низку закупівель для організації й здійснення гастролей і фестивалів національного рівня, а також для забезпечення діяльності спортивних збірних країни.

Також розширено перелік умов, які надають право змінювати умови договору після підписання (але до початку постачань).

Як повідомлялося, законопроект №9634 був прийнятий парламентом 4 липня, а підписаний Литвином 23 липня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: