Польща хоче активізувати транскордонне співробітництво з Україною

Неділя, 8 липня 2012, 14:34

Республіка Польща має намір активізувати транскордонне співробітництво з Україною.

Про це заявив віце-маршалок сейму Республіки Польща Марек Кухцинський під час засідання парламентської асамблеї України та Польщі в місті Яремче Івано-Франківської області в суботу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми хотіли б звернути увагу на співпрацю між Польщею та Україною, яка на сьогодні ще недостатньо розвивається, маючи на увазі прикордонну територію", - сказав він.

Кухцинський зазначив, що хоча Польща й Україна мають 500 км спільного кордону, співпраця не така ефективна, як на польсько-німецькому кордоні.

Реклама:

"Перед вступом Польщі до Євросоюзу на польсько-німецькому кордоні було понад 50 пунктів пропуску, на сьогодні з Україною ми маємо вшестеро менше. У цьому напрямі ми маємо працювати", - наголосив віце-маршалок польського сейму.

Він також нагадав, що Польщу та Україну об'єднує "історія та спільне уникнення тих помилок, які були у спільній історії 70 років тому".

"Ми - найкращі сусіди, ми знаємо один одного краще за всіх у Європі. Французи чи німці їдуть в Україну через Польщу, а українці та поляки можуть безпосередньо контактувати між собою", - зауважив він.

Прикордонні території двох країн, додав Кухцинський, об'єднують і Карпати.

"Ми їх розглядаємо у всіх вимірах - і в культурному, і в соціокультурному, і в етнографічному, і в метафізичному, і в екологічному, в усіх аспектах. Ці пейзажі, ці гори завжди приваблювали і приваблюють жителів Європи", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!