Фірташівська прокладка вторгувала на держкомбінатах вже 1,6 мільярда

Вівторок, 31 липня 2012, 16:41

Держпідприємства, контрольовані групою Дмитра Фірташа, з 5 по 16 липня за результатами тендерів уклали з ТОВ "Сінтез ресурс" низку угод на постачання різних товарів на загальну суму 63,1 млн гривень.

Про це передає сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

ДП "Запорізький титано-магнієвий комбінат", філія "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" ПрАТ "Кримський титан", ПАТ "Сумихімпром" придбали мінеральну вату, руберойд, шпали дерев’яні, вироби з чорних металів гарячекатані для залізничних шляхів, гумові прокладки до пластинчатих теплообмінників Р 0,6р, стрічки конвеєрні, катанку гладку в бухтах з нелегованої сталі, клапан регулюючий, вуглецевий листовий металопрокат, балки нелеговані в асортименті, дріт, стрічку з прецизійних сплавів, сплави калібровані прецизійні з високим електричним опором.

З урахуванням цих закупівель, "Сінтез ресурс" в 2012 році отримав підряди на держпідприємствах Фірташа на загальну суму 1.621 млрд гривень.

Реклама:

У 2011 році фірма отримала аналогічні підряди на 246,38 млн гривень.

Одним з засновників "Сінтез ресурсу" минулого року був перший заступник директора ТОВ "Остхем Україна" Олег Кікта, зараз фірма перереєстрована на кіпрський офшор "Ганард венчерз лімітед".

Директором фірми є Олег Вотінцев, відомий як комерційний директор "Кримського титану", що контролюється групою Дмитра Фірташа.

Окрім цього "Запорізький титано-магнієвий комбінат" придбав у "Іршанського ГЗК" ільменітів концентрат по 2166,78 гривні за тонну на суму 0,65 млн гривень.

"Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" за 2,1 млн гривень орендував у ТОВ "Межиріченський гірничо-збагачувальний комбінат" кар’єрні самоскиди.

Остання компанія контролюється кіпрською фірмою "Tolexis Trading Limited" з групи Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: