Комісійні доходи інвестбанків впали на 25%

П'ятниця, 29 червня 2012, 17:41

Доходи від комісійних винагород світових інвестиційних банків впали приблизно на 25% у другому кварталі, досягнувши мінімального рівня з початку 2009 року, так як криза єврозони негативно позначилася на випуску цінних паперів та активності в сфері злиттів і поглинань.

Сума банківських винагород у другому кварталі знизилася майже до 14 мільярдів доларів з більш ніж 18 мільярдів доларів у першому кварталі 2012 року, пише Reuters.

З початку року сума винагород становила 32 мільярда доларів, що на 25% нижче, ніж за аналогічний період 2011 року.

Хоча проблема досить поширена, дилерська справа особливо ускладнилася в Європі, оскільки виведення нових акцій на біржу в регіоні практично звелося до нуля.

Реклама:

"Перші сигнали були позитивними, але, тоді як американський ринок залишився стабільним, гарний настрій в Європі змінився побоюваннями про світову економіку і єврозону", - сказав Вісваз Рагаван з JPMorgan.

Низький дохід від винагород, ймовірно, призведе до скорочення виручки для великих інвестиційних банків у другому кварталі.

Але цей вплив буде відчуватися всюди. Наприклад, доходи від облігацій і торгівлі акціями, які зазвичай є хорошим джерелом грошей, можуть впасти на 12% у річному вираженні, говорять аналітики Morgan Stanley.

Дохід від торгів може знизитися на 40% у другому кварталі порівняно з першим кварталом, коли вливання дешевих грошей Європейським центробанком підтримало торги і допомогло зберегти прибуток таким провідним гравцям, як Goldman Sachs Group Inc, Morgan Stanley, Barclays PLC і Deutsche Bank AG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: