Країни єврозони домовилися допомогти Іспанії та Італії

П'ятниця, 29 червня 2012, 10:37

Лідери країн єврозони на нічних переговорах у Брюсселі домовилися про подальше зміцнення валютного союзу і невідкладні заходи, покликані допомогти Іспанії та Італії боротися з борговою кризою.

Про це заявили на прес-конференції після переговорів голова Європейської ради Херман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, повідомляє "Радіо Свобода".

Прийнято рішення про те, що кошти Європейського фонду фінансової стабільності можуть бути використані безпосередньо для підвищення капіталізації банків, які потерпають від кризи. На цьому наполягала Іспанія, банківська система якої наразі під загрозою.

Буде надана й допомога Італії - зниженням процентних ставок за її облігаціями.

Реклама:

У зв'язку з цим Мадрид і Рим погодилися підтримати схвалений раніше іншими країнами ЄС пакет заходів, що мають забезпечити економічне зростання, обсягом приблизно в 120 мільйонів євро.

Як повідомив Баррозу, країни єврозони домовилися також розпочати роботу по створенню повноцінного монетарного союзу і зміцненню політичної єдності ЄС.

29 червня обговорення антикризових заходів продовжиться на саміті ЄС за участю лідерів всіх 27 країн, що входять до Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!