Нафта дорожчає на зниженні загрози перебоїв з поставками через ураган

Понеділок, 25 червня 2012, 09:04

Світові ціни на нафту ростуть в понеділок на тлі зниження загрози перебоїв з видобутком і постачанням сировини, пов'язаної з ураганом Деббі, сформованому в Мексиканській затоці.

Про це свідчать дані торгів, передають "РИА новости".

Вартість липневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI на електронних торгах в Нью-Йорку на ранок 25 червня збільшилася на 0,46 долара, або на 0,58%, - до 80,22 долара за барель.

Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,37 долара, або на 0,41%, - до 91,35 долара за барель.

Реклама:

"Схоже, значних наслідків урагану не буде. Загроза перебоїв вже не так велика, а це підтримує ціни", - вважає стратег Societe Generale SA в Гонконзі Джеремі Фрізен, слова якого цитує агентство Bloomberg.

На початку місяця ConocoPhillips, Anadarko Petroleum, BP і ряд інших нафтовидобувних компаній прийняли рішення скоротити обсяг видобутку на 23% і евакуювати частину персоналу зі своїх об'єктів в затоці.

Компанія BHP Billiton, яка володіє двома видобувними платформами в затоці, евакуювала співробітників і зменшила видобуток на 170 тисяч барелів нафти.

Енергоринки традиційно уважно спостерігають за погодою в Мексиканській затоці в сезон тайфунів, особливо після руйнівних ураганів Катріна і Рита, які завдали серйозної шкоди нафтовидобувним і переробним виробництвам в регіоні в 2005 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: