Золото дорожчає на зниженні курсу долара напередодні засідання ФРС

Вівторок, 19 червня 2012, 14:27

Вартість золота у вівторок росте на тлі зниження курсу американської валюти напередодні дводенного засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, за підсумками якого інвестори очікують подальше пом'якшення монетарної політики в країні.

До 11:08 серпневий ф'ючерс на золото виріс в ціні 0,23% до 1630,8 долара за тройську унцію, пише газета "Ведомости".

При цьому курс долара до валют шести країн - основних торгів партнерів США знизився на 0,09% до 81,85 пункту.

Під вівторок інвестори з нетерпінням чекають початку дводенного засідання членів ФРС США.

Реклама:

Учасники торгів чекають, що слабкі макроекономічні дані, які були зафіксовані в країні останнім часом, спонукають регулятор вжити заходів додаткового стимулювання американської економіки.

На думку багатьох аналітиків, дані дії з боку ФРС допоможуть підтримати зростання вартості золота, так як на тлі зниження курсу долара дорогоцінний метал стане дешевшим і привабливим активом для власників інших валют.

"Кількісне пом'якшення або збільшення обсягу викупу активів на ринку (з боку ФРС США) підніме ціни на золото, так як дії регулятора будуть мати сильний негативний вплив на курс долара ...", - наводить агентство MarketWatch слова аналітика BNP Paribas по ринку металів Анни-Лаури Трембле.

Крім того, на думку Трембле, позитивна динаміка цін на дорогоцінний метал збережеться протягом поточного року та на початку 2013 року на тлі збільшеної вірогідності дії світових центробанків по стимулюванню національних економік.

"До можливих дій відноситься скорочення рівня базової процентної ставки Європейським центробанком і Народними банком Китаю, а також подальше кількісне пом'якшення з боку ФРС", - додала Трембле.

Як відомо, зростання цін на золото в 2011 році склав майже 10%. В результаті одинадцятирічний період зростання вартості металу є найтривалішим, принаймні, з 1920 року.

За перший квартал 2012 року метал подорожчав на 6,7%, проте за травень ціни на золото скоротилися відразу на 6%.

Основними факторами підтримки вартості золота, яке розглядається інвесторами як більш надійна альтернатива нестабільним валютам і схильним до серйозних коливань акціям компаній, залишаються боргова криза в Європі і прискорення інфляції в різних країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: