Проти Березовського у Росії порушили дві кримінальні справи

Вівторок, 29 травня 2012, 12:12

У Росії порушили дві кримінальні справи стосовно російського бізнесмена у вигнанні Бориса Березовського за заклики не допустити обраного президента РФ Володимира Путіна в Кремль.

Про це повідомили у Слідчому комітеті РФ, передає УНІАН.

За даними відомства, справи порушили у зв'язку з розміщенням у мережі інтернет у квітні 2012 року висловів, в яких містяться заклики до масових безпорядків.

«Зміст тексту свідчить про те, що Березовський публічно закликав громадян Росії до масових безпорядків, що супроводжуються насильством, а саме до вчинення в громадських місцях у місті Москві масових активних протиправних дій з метою насильницького перешкоджання інавгурації законно обраного президента Росії», - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Крім того, Слідчим комітетом Росії стосовно Березовського за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК РФ порушено кримінальну справу у зв'язку з розміщенням ним 1 лютого 2012 року на інтернет-сайті однієї з радіостанцій для публічного ознайомлення тексту під назвою «Відкритий лист народженим не в СРСР».

У вказаному тексті Березовській публічно закликав до масових безпорядків, а саме до вчинення активних протиправних дій, пов’язаних із силовим протистоянням представникам влади з метою насильницького перешкоджання проведенню виборів президента РФ.

Нагадаємо, Березовський зараз проживає у Великобританії, де одержав статус політичного біженця.

У Росії проти бізнесмена до цього було порушено 11 кримінальних справ.

У двох справах він уже заочно засуджений у цілому на 13 років позбавлення волі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: