"Дельта Банк" Лагуна придбав роздрібний портфель Сведбанка - ЗМІ

Понеділок, 28 травня 2012, 12:14

"Дельта Банк" бізнесмена Миколи Лагуна придбав весь роздрібний портфель шведського Сведбанка.

За оцінками експертів, шведи продали портфель з дисконтом близько 20-30%, а "Дельта Банк" заплатив таку високу ціну за диверсифікацію портфеля і зміцнення своїх позицій на ринку автомобільного та іпотечного кредитування, що дозволило йому увійти в десятку найбільших банків за активами, пишуть "Экономические известия".

У Сведбанку і в "Дельта Банку" коментувати ринкові чутки відмовилися.

"Передчасно про це говорити, - сказав глава наглядової ради "Дельта Банку" Микола Лагун. - Давайте дочекаємося понеділка".

Реклама:

Нагадаємо, інформація про переговори між Сведбанком і "Дельта Банком" просочилася в пресу ще в 2011 році, після того, як шведський банк (раніше - ТАС-Комерцбанк, що належав Сергію Тігіпку) перестав кредитувати, приймати депозити приватних клієнтів (яких у нього на той момент було 17,5 тис) і відкривати їм рахунки.

Тоді ж було оголошено про зміну стратегії Сведбанку з подальшим виходом з роздрібного бізнесу і концентрації на кредитуванні корпоративних клієнтів.

"Проводився тендер з продажу роздрібного портфеля, в якому брали участь два українські банки - "Дельта Банк" і Євробанк Олександра Адарича, російський Альфа-банк, а також фінустанова з американським венчурним капіталом Platinum Bank", - розповів голова правління одного з банків.

За його словами, "Дельта Банк" був обраний переможцем у тендері, так як запропонував за портфель активів максимальну ціну.

У новій корпоративній структурі Сведбанку, що орієнтована на корпоративне кредитування, залишиться 10 відділень: п'ять у Києві та по одному в регіональних центрах - Одесі, Донецьку, Дніпропетровську, Львові та Харкові.

Таке зниження концентрації бізнесу шведського банку експерти пояснюють високою конкуренцією за корпоративних клієнтів, яка склалася в Україні, - і бажанням банку бути присутнім тільки в великих промцентрах.

Нагадаємо, в лютому 2012 року глава наглядової ради "Дельта Банку" Микола Лагун в інтерв`ю "Економічній правді" сказав, що на той момент портфель у Сведбанку "Дельта Банк" не купував, проте він не виключив можливість такої угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!