Колесніков планує побудувати трасу, що з'єднає всю Україну

Понеділок, 28 травня 2012, 10:21

У найближчі 3-4 роки планується побудувати трасу, що з'єднає всю Україну.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков, передає "Комерсант-Україна".

"У найближчі 3-4 роки ми плануємо побудувати трансукраїнську магістраль від Краковця (Львівська область) до Успенки (Донецька область). Це траса, що з'єднає всю Україну. Від Успенки до Краковця по ній можна буде доїхати за 14 годин. Головна її частина - це Трансдніпровська магістраль. При стабільному фінансуванні за 3-3,5 роки таку дорогу можна побудувати", - сказав Колесніков.

За його словами, такі ділянки, як Київ-Канів-Черкаси-Дніпропетровськ-Донецьк, не будуть реконструюватися.

Реклама:

"Британські та німецькі інженери, з якими ми ведемо консультації, переконані, що не можна будувати поверх старої дороги нову. Ви не отримаєте ні якості, ні прозорої ціни. Тому буде побудована абсолютно нова магістраль. Якщо цього року ми закінчимо проектування цієї ділянки, то в наступному розпочнеться будівництво", - зазначив віце-прем'єр-міністр інфраструктури.

На трасі Москва-Сімферополь, на думку Колеснікова, потрібно будувати ділянку Дніпропетровськ-Запоріжжя-Мелітополь-Джанкой.

"Крім цього, на півдні одна з ділянок траси Рені-Баку, Одеса-Миколаїв-Херсон-Мелітополь потребує реконструкції. Це найбільші проекти. Ну і, звичайно, щоб міста були зацікавлені в будівництві внутрішніх доріг, потрібно давати їм можливість отримувати певний відсоток від зібраних акцизів на продаж палива. Ці гроші будуть надходити до спеціального фонду і відразу ж залишатися в розпорядженні міської влади", - підсумував Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: