Ахметов отримає контроль над найбільшим вантажоперевізником

Понеділок, 28 травня 2012, 10:00

СКМ Ріната Ахметова отримала дозвіл Антимонопольного комітету на отримання контролю над ТОВ "Лемтранс", що дозволить СКМ збільшити свою частку з 19,95% статутного фонду до понад 50%.

Про це повідомили "Комерсант-Україна" у прес-службі компанії.

"Після отримання дозволу на концентрацію від іноземних антимонопольних органів і завершення всіх формальностей СКМ планує отримати контрольний пакет в "Лемтранс". Після цього компанія зможе увійти до складу нашого транспортного напрямку, і в майбутньому ми сподіваємося довести свою частку в ній до 100%", - зазначили в СКМ.

Заплановану суму угоди в СКМ не розголошують: "Ми можемо сказати, що швидше за все це будуть і прямі інвестиції в компанію, і купівля часток інших учасників".

Реклама:

Оскільки у "Лемтранс" кілька власників, угода може бути завершена не раніше кінця цього року.

Своїх партнерів в "Лемтранс" СКМ не розголошує.

За даними учасників ринку, серед співвласників "Лемтранс" - народні депутати від Партії регіонів Антон Пригодський та Ігор Гуменюк.

Отримати їх коментарі не вдалося. Втім, джерело, знайоме з умовами угоди, підтвердило, що, зокрема, буде викуплена частка, підконтрольна Пригодському.

У СКМ пояснюють, що операція необхідна, щоб розвивати "Лемтранс" більш високими темпами.

"Ми, як міноритарні акціонери, кілька років придивлялися до бізнесу. З 2009 року брали активну участь в роботі наглядової ради. Капітальні інвестиції у збільшення вагонного парку "Лемтранс" тільки в цьому році можуть становити 350 млн доларів, і ми готові підтримати ці плани додатковим акціонерним капіталом «, - пояснили в СКМ.

Компанія "Лемтранс" - найбільший приватний перевізник вантажів і експедитор, створена в 1999 році.

Експлуатує більше 12 тис одиниць рухомого складу (весь приватний парк піввагонів в Україні - 26 тисяч).

Обсяг перевезень у минулому році становив 40,4 млн тонн (+30,7%), що, за даними СКМ, становить 8,5% ринку вантажних перевезень і 14,5% ринку перевезень в піввагонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: