У банку сина Януковича кажуть, що іпотека залишатиметься пріоритетним продуктом

Четвер, 24 травня 2012, 20:12 -

У квітні середня ефективна ставка по кредитах на купівлю нерухомості на вторинному ринку виросла на 0,18 в.п. до 20,67% річних (термін кредиту - 10 років), в той же час середня ефективна ставка по кредитах на нерухомість на первинному ринку знизилася на 0,27 в.п. до 18,56% річних.

Про це заявив заступник начальника Департаменту кредитного обслуговування ІБ ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" Олександр Меркулов, йдеться у повідомленні банку.

"Така різноспрямована динаміка ставок в цих сегментах ринку іпотечного кредитування обумовлена ​​взаємодією забудовників і покупців. На окремих укладених договорах про співробітництво між банком і забудовником можлива пропозиція більш цікавих умов кредитування, ніж стандартна іпотека на вторинному ринку", - сказав банкір.

За його словами, забудовнику вигідно реалізувати "квадрати" в досить короткий термін.

Реклама:

"Враховуючи, що для значного числа потенційних покупців квартир 20% дорого, то навіть незначне зменшення ставки робить іпотеку для них більш доступною. Тому забудовники йдуть на скорочення власних доходів, компенсуючи банку відсоткову ставку, а банк пропонує позичальникам вигідніші для них умови. Ця ефективна процентна ставка між 20% і 18% утворює різницю по кредитах на купівлю вторинному та на первинному ринках нерухомості", - зазначив Меркулов.

Він також сказав, що у найближчому майбутньому, як би не змінювалася фінансово-економічна ситуація в країні, іпотека для банків буде залишатися пріоритетним продуктом.

Нагадаємо, "Всеукраїнський банк розвитку" належить старшому сину президента Олександру Януковичу, головою правління банку є Валентина Арбузова, мати голови НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: