Денис Басс очолив російський "Інтурист"

Вівторок, 15 травня 2012, 10:39

Рада директорів російського ВАТ "ВАО "Інтурист" 11 травня ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень президента компанії Олександра Арутюнова,а на його місце призначила колишнього соратника Леоніда Черновецького Дениса Басса.

Басс змінив Арутюнова і на посаді голови правління, пишуть "Ведомости".

Зі складу правління компанії Арутюнов також виведений, а Басс призначений на пост президента компанії строком на три роки.

"Інтурист" розповсюдив повідомлення про зміну керівництва компанії, не надавши коментарів.

Реклама:

"Мій відхід був очікуваний, я свої завдання – зробити "Інтурист" галузевим лідером, розвинути виїзний напрямок і залучити інвестора - повністю виконав", - пояснив свій вихід з компанії Арутюнов.

Пошук нового керівника для "Інтуриста" був початий в січні 2012 року, після того як Thomas Cook Group і "Інтурист" завершили розрахунки з придбання британським холдингом контрольної частки в їх спільному підприємстві, розповідає Арутюнов.

Про створення СП сторони оголосили в листопаді 2010 року, "Інтурист" вклав агентський і операторський бізнес, залишивши собі готельний.

Угода з "Інтурист" була закрита минулого літа, Thomas Cook заплатила 45 млн доларів (більшу частину - своїми акціями).

Басс з березня 2012 року перебував в "Інтуристі" в якості радника Арутюнова, розповідає той.

Джерело, близьке до "Системи", каже, що кандидатуру Басса Володимиру Євтушенкову порекомендували спільні знайомі, розповідає близьке до "Системи" джерело: "Він (Басс) справив гарне враження, активний, напористий, з правильними бізнес-ідеями".

У віданні Басса буде управління готельними проектами "Інтуриста" - комплексом "Космос", а також готелями в Чехії та Італії, знає співрозмовник видання.

"Відсутність досвіду в готельному бізнесі нікого не збентежило", - говорить він.

Нагадаємо, Басс народився в 1978 році в Києві, де закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю "маркетинг".

У 2000 році він прийшов працювати в "Правекс-банк" Леоніда Черновецького і в 2006 року був уже першим заступником голови правління.

У 2006-2010 роках працював заступником голови Київської міської адміністрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: