Українському магнатові дісталася будівля на Уолл-стріт

П'ятниця, 6 квітня 2012, 20:42

Український магнат Алекс Ровт почав розплачуватися за кредитами замість колишніх співвласників нью-йоркської пам'ятки - офісної будівлі на Уолл-стріт, 14.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерело, знайоме з угодою.

За словами співрозмовника агентства, Ровт, якийзаймає за версією Forbes 1015-е місце в світовому списку багатіїв, заплатив 300 млн доларів за зобов'язаннями, погашення яких припадало на травень.

Це може означати, що Capstone Equities і Carlyle Group LP, які купили будинок у 2007 році за 325 млн доларів, вийшли з угоди.

Реклама:

Представники Carlyle відмовилися від коментарів. Брокери Eastdil Secured не були доступні для коментарів.

Ровт, якому зараз 59 років, більше двох десятиліть тому переїхав в Америку. Він є громадянином США і під номером 372 значиться в списку 400 найбагатших американців за версією Forbes.

За даними українського тижневика "Фокус", в Україні Ровт володів комбінатом з виробництва добрив - Сєвєродонецьким "Азотом", але в 2011 році продав його бізнесмену Дмитру Фірташу.

У США приблизно 375 млрд доларів іпотечних кредитів повинні бути погашені у 2012 році і ще 275 млрд доларів – у 2013 році, що формує високий попит на новий капітал для їх рефінансування.

Багато з цих кредитів були виділені на п'ятирічний термін під придбання нерухомості практично на піку її вартості.

Поточна ціна застав виявляється нижчою від їхньої вартості, визначеної під час іпотечного буму.

Згідно із переоцінкою, нинішня вартість квадратного фута в офісній будівлі, яка до 1987 року належало Banker's Trust, становить до 300 доларів.

Ця споруда, площею 1,05 млн квадратних футів, побудована в 1912 році і збільшена у 1933 році.

Прообразом для увінчаного семиповерховим ступінчастим дахом 37-поверхового будинку, розташованого на головній ділової вулиці Нью-Йорка, стала дзвіниця Сан-Марко у Венеції.

Зараз офісний центр заповнений на 75%. До числа орендарів входять NYU Medical Center, архітектурна фірма Skidmore, Owings & Merrill і фінансовий вебсайт TheStreet.com.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!