Регулятор США не дозволив опціони на підсумки виборів

Вівторок, 3 квітня 2012, 19:59

Комісія з термінової біржової торгівлі (CFTC) відхилила в понеділок пропозицію запустити опціонні контракти на підсумки президентських виборів США, оскільки така "гра" не відповідає суспільним інтересам.

CFTC не схвалила заявку біржі North American Derivatives Exchange (Nadex), яка просила дозволу на лістинг опціонних контрактів, прив'язаних до результатів виборів - наприклад, президентських чи в Конгрес, повідомляє агентство Reuters.

"В результаті вивчення ... CFTC вирішила, що контракти передбачають "азартну гру" і суперечать суспільним інтересам", - говориться в прес-релізі регулятора.

Nadex самостійно сертифікувала контракти в грудні, а 3 січня 2012 року CFTC почала 90-денний аналіз деривативів.

Реклама:

Головного юриста чиказької біржі Тіма Макдермотта рішення регулятора розчарувало.

"Ми були твердо впевнені, що ці продукти відповідають всім юридичним і наглядовим критеріям для лістингу і що суспільство виграє від появи таких продуктів, які будуть торгуватися на добре регульованій біржі, а не на нерегульованої офшорній майданчику, як відбувається зараз", - йдеться в його заяві.

Нині бажаючі можуть обирати свого фаворита на Intrade, зареєстрованій в Ірландії електронній біржі, яка також пропонує вгадати економічні показники США та переможців кінопремій.

Доля ф'ючерсних контрактів на події складалася в США по-різному.

У 2003 році Пентагон на тлі суспільного невдоволення не дозволив почати торги ф'ючерсними контрактами на теракти, а в 2010 році в законі Додда-Франка була окремо прописана заборона на ф'ючерсні контракти на політичні вбивства, війни і теракти.

Водночас, менш суперечливі контракти на якісь події в США продовжують існувати.

Наприклад, на Чиказькій товарній біржі торгуються ф'ючерси на снігопади в Міннеаполісі або масштаб сезону ураганів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!