S&P знизило рейтинги Іспанії

П'ятниця, 27 квітня 2012, 09:36

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Іспанії одразу на два позиції - з "А" до "BBB+" із "негативним" прогнозом, а також короткостроковий рейтинг - з "A-1" до "A-2".

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прес-службу S&P.

Аналітики S&P прогнозують, що ситуація із державними фінансами Іспанії погіршиться навіть сильніше, ніж думали раніше, в результаті скорочення економіки та проблем в банківському секторі.

"Ми думаємо, що ростуть ризики для фінансового стану та гнучкості, а також для суверенного боргового тягаря, зокрема, у світлі підвищення ймовірних зобов'язань, які можуть матеріалізуватися на балансі уряду", - ідеться у заяві S&P.

Реклама:

Як відомо, агентство Moody's Investors Service оцінює рейтинги Іспанії на рівні "А3" із "негативним" прогнозом, а Fitch Ratings - на рівні "А", також із "негативним" прогнозом.

Це перше зниження рейтингу Іспанії відтоді, як прем'єр-міністр Маріано Рахой посів свою посаду у грудні.

Представник міністерства економіки Іспанії Естер Барранко сказала, що рішення S&P не точно відображає вплив, який реформи, заплановані урядом, нададуть на економіку, переживають другу рецесію за три роки.

"Вони не взяли до уваги реформи, запропоновані іспанським урядом, які нададуть сильний вплив на економічну ситуацію Іспанії", - відзначила Барранко.

Новий правоцентристський уряд оголосив про серію реформ, включаючи перетворення жорсткого ринку праці Іспанії в більш гнучкий, зміцнення її банківського сектора та запобігання надмірним витратам у регіонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: