Ціни на нафту протрималися вище 100 доларів рекордні 200 днів

Четвер, 26 квітня 2012, 11:56

Вартість нафти марки Brent у квітні встановила новий рекорд: уперше в історії сировина торгувалося за ціною більше 100 доларів за барель більше 200 днів поспіль.

Попередній рекорд - 170 днів - був поставлений в 2008 році, коли ціни досягли рекордної позначки в 147 доларів, нагадує The Financial Times.

На торгах 25 квітня вартість червневих ф'ючерсів на Brent виросла майже на 1% - до 119 доларів за барель.

Ціни збільшилися в очікуванні натяків Федеральної резервної системи США на пом'якшення грошово-кредитної політики, яке може підтримати попит на сировину.

Реклама:

Ціни на Brent трималися вище позначки в 120 доларів за барель протягом майже семи тижнів - з кінця лютого по початок березня.

Одним із визначальних факторів, які підтримували показники на такому високому рівні, була невизначеність із приводу нафтового ембарго щодо Ірану.

Раніше країни Євросоюзу домовилися заборонити своїм компаніям закуповувати нафту в ісламській республіці.

Приводом для таких дій та інших санкцій, в яких також беруть участь США, стало небажання ісламської республіки прояснити деталі своєї ядерної програми, яка може мати військову складову.

На початку квітня вартість впала на слабких статистичних даних щодо зайнятості в США, а в середині цього місяця - на новинах про досягнення успіхів у переговорах з Іраном щодо ядерної програми.

23 квітня керівництво ЄС відклало до кінця травня остаточне рішення про повну заборону закупівель нафти в ісламській республіці.

На відстроченні рішення щодо ембарго наполягли Італія і Греція, які, будучи великими імпортерами іранської сировини, побоюються зростання витрат на закупівлі енергоресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!