Україна хоче будувати нафтопровід із Південного Судану до Кенії

Понеділок, 23 квітня 2012, 14:59

Україна зацікавлена в участі у проекті з будівництва нафтопроводу із Південного Судану до Кенії.

Перспектива участі України в масштабних кенійських державних тендерах на будівництво нафтопроводу з Південного Судану в Кенії обговорювалася на зустрічі 22 квітня в Кісуму (Кенія) посла Україні в Кенії і Танзанії Володимира Бутяги і міністра фінансів Кенії Обуру Огінго, повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ.

Зустріч проходила в розширеному форматі за участю представників українських компаній "Інкор" і "МТС Груп" (обидві - Одеська область).

Зацікавленість кенійської сторони також викликали українські пропозиції із будівництва житла, автошляхів, мостів, іригаційних систем, водоочисних споруд, освітлення вулиць, розвитку ліній електропередачі.

Реклама:

Крім того, 21-22 квітня Бутяга і представники "Інкор" і "МТС Груп" зустрілися із мерами та представниками малого і середнього бізнесу Кісуму, Сіайа і Мігорі.

В ході проведених трьох бізнес-форумів були визначені основні напрямки розвитку двостороннього співробітництва України та Кенії у цих кенійських регіонах.

Кенійська сторона, зокрема, висловила зацікавленість в участі українських компаній у розвитку систем водопостачання, каналізації та очистки стічних вод.

За повідомленнями іноземних ЗМІ, у січні 2012 року Південний Судан і Кенія підписали угоду про будівництво нафтопроводу в якості альтернативи транспортування нафти через Судан.

Зокрема, сторони домовилися прокласти трубопровід від родовищ нафти в Південному Судані до кенійського порту Ламу.

Після того, як Південний Судан був офіційно визнаний незалежною державою, між ним і Суданом почалися суперечки через нафту: родовища вуглеводнів розташовані у Південному Судані, а нафтопереробні і транспортні потужності зосереджені в Судані.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!