Усманов консолідує всі активи в одному холдингу

Понеділок, 23 квітня 2012, 10:03

Найбагатший росіянин за версією Forbes Алішер Усманов і його партнери Андрій Скоч і Фархад Моширі об'єднають активи в єдину структуру - USM Holding, який очолить давній соратник бізнесмена Іван Стрешинський.

Про це розповів Усманов в інтерв'ю Forbes, пише газета "Ведомости".

"Ми зараз у процесі консолідації всіх активів під єдиний холдинг. Як АФК "Система", - поінформував він.

Чи буде USM публічним, як "Система", бізнесмен не сказав, а його представник на додаткові запитання не відповів (отримати коментарі Скоча і Моширі не вдалося).

Реклама:

Назва USM складена із перших букв прізвищ власників, сказав Усманов, додавши, що у нього в новій структурі буде 50%. 30% дістанеться фонду Скоча, 10% - Моширі, ще 10% буде зарезервовано для менеджменту.

Наскільки це розподіл часток буде жорстким і чи зможуть інші партнери Усманова увійти в USM, не ясно.

Структура майбутнього холдингу ще формується, говорить джерело, близьке до однієї з компаній Усманова.

USM отримає частки Усманова, фонду Скоча і Моширі у найбільшому в Росії виробникові залізної руди "Металоінвест", а ВТБ переводити свій пакет в новий холдинг не стане, розповідає один із співрозмовників "Ведомостей". Представник "Металлоинвеста" підтвердив лише, що його компанія увійде до складу USM.

Також ц нову структуру увійдуть всі телеком- та медіаактиви Усманова за винятком "Коммерсанта", говорить менеджер однієї з його компаній. Зокрема, це пакет в "Мегафоні", SUP Fabrik (володіє блогхостингу Livejournal.com) тощо.

У "Мегафоні" Усманову зараз належить 31,1%, але скоро ця частка повинна збільшитися приблизно до 41,6% - після того, як сам оператор викупить у "Альфа-груп" і потім погасить 25,1% власних акцій.

Крім того, Усманов - найбільший інвестор фонду DST Global, який володіє міноритарними пакетами акцій найбільшої соціальної мережі світу Facebook, знижкового інтернет-сервісу Groupon і розробника ігор для соцмереж Zynga.

Інвестори DST Global обговорюють можливість передачі активів цього фонду в USM в обмін на частки в цьому холдингу, але рішення поки немає, каже людина, близька до однієї із сторін переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!