Українців обкрадають через банкомати

Понеділок, 23 квітня 2012, 09:25

Збільшується кількість випадків, коли зловмисники викрадають кошти з електронних платіжних карток українців за допомогою спеціальних пристроїв.

Про це розповів заступник начальника відділу боротьби з кіберзлочинністю МВС Леонід Тимченко, повідомляє агентство УНІАН.

За його словами, протягом 2011 року міліція зафіксувала 45 випадків викрадення банківської інформації.

Зокрема, коли зловмисники встановлювали так звані "накладки" - пристрої, які повторюють зовнішній вигляд частин банкомату, але призначені для зняття інформації з електронної картки.

Реклама:

У першу чергу копіюються PIN-коди. Так можна вкрасти безготівкові гроші, і Україна стоїть на порозі сплеску такого роду злочинів, заявив Тимченко.

"У зв'язку із наближенням проведення в Україні чемпіонату Євро-2012, напевно, шахраї розробляють і готуються до того, щоб використовувати на території Україні нові і нові пристрої, за допомогою яких будуть красти інформацію з платіжних карток.

У МВС радять власникам платіжних карток бути більш уважними, користуватися вже перевіреними на власному досвіді банкоматами, звертати увагу на наявність логотипів, які вказують на приналежність банкомата до фінансової установи.

В кінцевому підсумку, перед тим, як скористатися карткою, уважно оглянути банкомат і переконатися, що на нього не встановлені додаткові пристрої.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!