Тимошенко у справі ЄЕСУ судитимуть 19 квітня

Понеділок, 2 квітня 2012, 19:50

Попереднє засідання Київського районного суду Харкова за обвинуваченням екс-прем'єра Юлії Тимошенко в рамках справи про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) розпочнеться о 10:00 19 квітня.

Про це заявив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Попереднє слухання у справі ЄЕСУ призначене на 10:00 19 квітня", - сказав адвокат.

Як відомо, Тимошенко обвинувачують в організації заволодіння та замаху на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем та службової підробки, організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету; ухилення від сплати прибуткового податку з громадян, що спричинило тяжкі наслідки.

Реклама:

Вчиненню цих дій передувало неповернення державі валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ на суму понад 160 млн доларів.

9 лютого Київський районний суд Харкова вирішив, що Тимошенко та її захисники Сергій Власенко й Андрій Кожем'якін мають ознайомитися з матеріалами справи до 28 березня 2012 року.

29 березня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що справу ЄЕСУ передали до Київського райсуду Харкова.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Апеляційний суд залишив у силі цей вирок.

Наразі вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків).

15 травня 2012 року Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ (Київ) розгляне касацію захисту на вирок у "газовій справі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!