Азаров готовий прийняти список порушень в системі держзакупівель

Понеділок, 2 квітня 2012, 17:32

Тема державних закупівель стане предметом спеціальної зустрічі, ініційованої прем'єр-міністром Миколою Азаровим на прохання представників громадських організацій, що здійснюють контроль за тендерами.

Така домовленість була досягнута під час національного круглого столу з впровадження міжнародної ініціативи "Партнерство" Відкрите уряд ", який відбувся 30 березня в Києві, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Виступаючи на круглому столі голова уряду відзначив ефективність громадського контролю за проведенням державних закупівель.

"Якщо раніше ця ситуація була кричущою, то зараз ми фіксуємо поодинокі приклади порушень, завдяки тому, що ці процедури стали прозорими і відкритими", - підкреслив Азаров.

Реклама:

Прем'єр-міністр навів приклад закупівель чиновниками дорогих автомобілів.

"Уряд заборонив купувати дорогі автомобілі. Скільки випадків із того часу пройшло? Десь чотири-п'ять. А бюджетних організацій у нас десятки тисяч. Так от, якщо на десятки тисяч всього чотири або п'ять випадків, то це результат того, що громадськість і уряд встановили дієвий механізм контролю за тендерами", - заявив прем'єр.

На слова Азарова відреагував представник громадського партнерства "За доброчесні державні закупівлі", президент Творчого об'єднання ТОРО - контактної групи в Україні Transparency International Олексій Хмара, який підкреслив, що в Україні за рік через державні закупівлі крадуть близько одного мільярда гривень.

"Громадські організації можуть сказати де, хто і як це робить", - заявив Хмара.

Представник громадського партнерства попросив прем'єр-міністра ініціювати зустріч із громадськими організаціями, які контролюють проведення тендерів.

Азаров пообіцяв, що така зустріч відбудеться у квітні.

"Я запрошую всіх, але з фактами, і якщо є претензії до міністерств, я їх теж запрошу. Я б дуже хотів послухати і спільно виробити план заходів щодо припинення порушень", - сказав прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!