ЄБРР хоче кредитувати будівництво малих ГЕС в Україні

Понеділок, 2 квітня 2012, 15:55

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір кредитувати будівництво малих гідроелектростанцій (ГЕС) в Україні.

Про це заявила менеджер проекту ЄБРР з енергоефективності та змін клімату Олена Борисова, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Плануємо підтримку малих ГЕС, незважаючи на те, що існують контраверсійні погляди на ці проекти. Ми сподіваємося, що зможемо привнести свої кращі практики", - зазначила вона.

Борисова не уточнила, з приводу фінансування яких саме проектів банк проводить діалог, зазначивши, що один з них перебуває на стадії, "близькій до підписання кредитної угоди".

Реклама:

Менеджер проекту ЄБРР наголосила, що банк завжди приділяє значну увагу питанням впливу проектів на навколишнє середовище і належного проведення консультацій з громадськістю.

Як повідомлялося, раніше кілька громадських організацій пікетували Міністерство енергетики та вугільної промисловості, а також інших держустанов, із вимогою припинити будівництво малих ГЕС у Карпатах.

У свою чергу, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк вирішив призупинити будівництво ГЕС дериваційного типу на річках Чорний і Білий Черемош.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: