Думка експерта: Євро у квітні перебуватиме під впливом політичних новин

Понеділок, 2 квітня 2012, 10:40

Європу у квітні чекають важливі події, які можуть мати істотний вплив на євро.

При цьому діапазон коливань курсу європейської валюти на міжнародному ринку, за прогнозами, може бути досить широким -1,3500-1,3000 долара за євро. В Україні він, відповідно, складе 10,90-10,40 гривні за євро.

Такий прогноз висловив експерт аналітичного відділу компанії SystemForex Сергій Борійчук.

"Увага світових інвесторів у квітні буде акцентована на дострокових парламентських виборах в Греції, які пройдуть не раніше 15 квітня, а також на виборах президента Франції 22 квітня", - відзначив він.

Реклама:

"Деякий тиск на євро можуть мати політичні проблеми в Іспанії. Так, рівень безробіття у цій країні сягнув рекордного з 1995 року рівня, і становить 23,5%. Водночас, рівень безробіття серед молодих людей у віці до 25 років виріс до 45,8%. Це може привести до соціального вибуху в Іспанії, можливість якого не можуть не враховувати політики. А, значить, програми жорсткої економіки можуть дати збій", - додав Борійчук.

Крім того, зазначив він, ФРС США має намір зберегти поточне стимулювання національної економіки, продовжуючи вкрай "м'яку" грошово-кредитну політику.

"А це, в свою чергу, буде залучати інвесторів в американську економіку, що може призвести до зміцнення долара відносно євро, особливо з урахуванням того, що ЄЦБ, як і раніше, робить ставку на накачування ринку новими грошима", - відзначив експерт.

Так, у березні європейським регулятором для банків було виділено дешевих кредитів на суму 529 млрд євро.

Все це створює різноманітне підґрунтя для розвитку економіки і свідчить про невирішені проблеми єврозони.

"Валютний ринок у квітні на тлі важливих політичних подій в Європі буде досить волатильним. Інвестори, швидше за все, будуть схильні переводити позиції в американський долар, тим самим знижуючи свої ризики", - підсумував Борійчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: