Мінфін у 2012 році продав облігацій майже на 2 мільярди

Неділя, 15 квітня 2012, 13:32

З початку 2012 року року із допомогою валютних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованих у доларах і євро, уряд залучив 900 млн доларів, з допомогою індексованих облігацій – 1 млрд гривень.

Про це заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук під час круглого столу "Інвестиційний клімат у фінансовому секторі: що перешкоджає притоку капіталу?", повідомляє DT.UA.

"Індексованих облігацій терміном до 3 років ми не випускаємо. Відповідно, на них зменшився попит. Але папери на термін до 3 років у 2012-му розміщуватись не будуь", - констатувала Пахачук.

Як розповіла директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну, до кінця року уряд має сплатити за зовнішнім боргом (погашення + обслуговування) 5,2 млрд доларів.

Реклама:

"Борги по 2012 року сьогодні абсолютно під силу держбюджету. Пікові навантаження у нас припадають на червень, жовтень і частково грудень, але найбільш піковий період – це червень. Відповідно Мінфін разом з урядом опрацюють усі питання щодо чіткого виконання прийнятих зобов'язань, виходячи з кредитних угод наших запозичень", - зауважила Пахачук.

Говорячи ж про вартість запозичень для суверена на зовнішньому ринку, представник Міністерства фінансів зауважила, що вона наразі вона зависока.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!