Виробників лякають відповідальністю за неякісні харчі

Середа, 11 квітня 2012, 17:18 -

Прийняття закону "Про безпечність та якість харчових продуктів" дасть змогу створити систему контролю за якістю продуктів, для чого буде створено єдиний компетентний орган, а відповідальність за якість харчів покладатиметься на виробників.

Про це заявив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Іван Бісюк, йдеться у повідомленні Мінагрополітики.

"Ми впевнено просуваємося до створення єдиного компетентного органу в сфері безпеки та якості харчових продуктів. На сьогодні вже відпрацьовано проект закону про якість і безпечність харчових продуктів. Його вже узгоджено зі всіма органами виконавчої влади та направлено до уряду, де його буде розглянуто і після цього винесено на парламенту", - сказав Бісюк.

Очільник відомства також висловив сподівання, що вже до червня закон буде прийнято Верховною радою у першому читанні.

Реклама:

"Законом передбачено введення системи НАССР (система управління безпекою харчових продуктів - англ. HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points). Згідно з законом, відповідальність за безпеку продукції несе виробник", - зазначив голова Держветфітослужби.

Планується, що система НАССР буде введена через 2 роки після вступу в дію закону.

"Питання безпечності та якості харчових продуктів стосується здоров’я людини і нації, тому до законопроекту треба підійти дуже уважно", - підкреслив Бісюк.

Відповідно до проекту закону, єдиний компетентний орган буде створено шляхом реорганізації Держветфітослужби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: