Між США і Китаєм "холодної війни" не буде - Хілларі Клінтон

Середа, 11 квітня 2012, 15:48

Між США і Китаєм не буде "холодної війни".

Про це заявила держсекретар Хілларі Клінтон, передає "Итар-Тасс".

Виступаючи в академії ВМС США в Аннаполісі (штат Меріленд), Клінтон зазначила, що обидві країни пройшли назустріч один до одного великий шлях - "від відсутності будь-яких зв'язків" в 70-х роках до "неминучої взаємозалежності" в даний час.

За словами Клінтон, "процвітаючий Китай - благо для Америки, а процвітаюча Америка - благо для Китаю".

Реклама:

"Ми зможемо тільки тоді домогтися успіху в забезпеченні миру і процвітання в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, коли побудуємо ефективні американо-китайські відносини", - вважає держсекретар.

США, продовжила вона, "також ретельно працюють над тим, щоб зменшити ризик прорахунків або помилок між американськими та китайськими військовими, а також встановити довгострокові військові відносини".

У той же час вона підкреслила, що у Вашингтона "викликає все більшу тривогу така зростаюча загроза для нашої економічної і національної безпеки, як вторгнення в комп'ютерні системи, зокрема для крадіжки інтелектуальної власності".

"Оскільки США і Китай є одними з найбільших на планеті користувачами кіберпростору, надзвичайно важливо встановити ясні і прийнятні правила поведінки в цьому просторі", - зазначила Клінтон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!