Янукович доручив Азарову збільшити видатки на СІЗО

Вівторок, 10 квітня 2012, 14:04

Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову внести до Верховної ради зміни до держбюджету-2012 для збільшення витрат на утримання людей в установах попереднього ув'язнення і на їх санітарно-медичне забезпечення.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу глави держави.

Іншим дорученням Янукович зобов'язав міністра юстиції Олександра Лавриновича та голову Державної пенітенціарної служби Олександра Лисицького вжити заходів щодо приведення підзаконних нормативно-правових актів про правила утримання осіб, взятих під варту, у відповідність з міжнародно-правовими стандартами в цій сфері.

Раніше лідер фракції Партії регіонів у Верховній раді Олександр Єфремов заявив: щоб ліквідувати кричущі проблеми утримання в СІЗО, необхідно виділити з бюджету близько 200 млн гривень.

Реклама:

Журналісти телеканалу ТВі днями випустили в ефір фільм "Лук'янівка. Тюрма № 1" про жахливі умови утримання ув'язнених Лук'янівського слідчого ізолятора.

Сюжет був складений переважно з відеозаписів, які знімали самі ув'язнені на мобільні телефони, які, як відомо, заборонено навіть проносити в слідчі ізолятори.

Показані умови утримання ув'язнених істотно відрізняються від тих, які зазвичай демонструють гостям СІЗО - делегаціям міжнародних правозахисників і журналістів.

У понеділок президент Янукович запропонував генпрокурору Віктору Пшонці провести перевірку в Київському СІЗО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!