"Дзеркало тижня" програло суд Бойку

Вівторок, 10 квітня 2012, 13:36

Шевченківський райсуд Києва відхилив позов газети "Дзеркало тижня. Україна" до міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка у справі про "вишку Бойка".

Постанову зачитав суддя Анзор Саадулаєв у вівторок, 10 квітня, повідомляє видання.

"Дзеркало тижня. Україна" після одержання мотиваційної частини постанови буде подавати в апеляційний суд.

Нагадаємо, що в липні 2011 року "Дзеркало тижня. Україна" і журналісти Юрій Ніколов і Олексій Шалайський подали позов до Печерського суду м.Києва на міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка за його твердженням про те, що розслідування газети, опубліковане за назвою "Вишка для Бойка", є "заказухою".

Реклама:

Видання і журналісти просять суд зобов'язати Юрія Бойка спростувати його висловлення через інформагентство УНІАН. Матеріальні вимоги в позові відсутні.

Зокрема, у коментарі агентству Юрій Бойко повідомив, що має намір звернутися до СБУ із проханням знайти замовників статті "Вишка для Бойка".

"Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з'ясували, хто замовник... Це заказуха – сто відсотків", - заявив тоді Бойко.

У статті ішлося про тендер "Чорноморнафтогазу", на якому той придбав за 400 млн доларів бурову установку, тоді як на світовому ринку така ж установка коштує 250 млн доларів.

Учасниками тендера стали дві взаємозалежні закордонні фірми.

Пізніше офіційні особи "Нафтогазу України" стверджували, що інша сума (різниця в ціні в 150 млн доларів) буде витрачена на додаткові товари і послуги, документального підтвердження чому не було надано дотепер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!