Азаров ще два роки не дозволятиме чиновникам кататися на дорогих авто

Понеділок, 5 березня 2012, 20:28

Кабінет міністрів у понеділок продовжив до 2014 року термін дії урядової постанови про економію бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших держорганів, яка, зокрема, забороняє покупку дорогих автомобілів для чиновників.

Це стосується як міністерств і відомств, так і інших державних установ, пише газета "Дело".

Також встановлене обмеження на придбання інших товарів, зокрема меблів, ноутбуків, мобільних телефонів, проведення ремонтів кабінетів за рахунок коштів загального та спеціального фондів державного бюджету.

Тепер всі витрати з державної скарбниці будуть жорстко контролюватися.

Реклама:

Будь-які спроби чиновників порушити "правило жорсткої економії" будуть припинятися, а винні - залучатися до відповідальності, обіцяє уряд.

В уряді наголосили, що останнім часом за свою тягу до розкоші кілька чиновників поплатилися посадами.

Так, у листопаді був звільнений з роботи керівник Харківського держпідприємства "Теплоелектроцентраль-2 Есхар", який збирався купити автомобіль BMW X5.

Пізніше, в грудні 2011 року, за покупку дорогого автомобіля звільнений начальник одного з управлінь Донецької міськради, а в лютому 2012 року - директор та головний бухгалтер лісництва ДП "Клесівське лісове господарство" на Рівненщині.

Мінекономрозвитку протягом листопада-грудня 2011 року виявило 32 факти порушення розпорядниками держкоштів вимог постанови Кабміну "Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів та іншого обладнання державними органами, а також установами та організаціями, що утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів".

Попереджене неефективне використання держкоштів на суму понад 18 млн гривень.

Всі матеріали про порушення урядової постанови передані в Генпрокуратуру, говориться в повідомленні.

Як відомо, Мінекономрозвитку періодично передає до Генеральної прокуратури матеріали про закупівлю держпідприємствами дорогих автомобілів. Більшість таких "атракціонів розкоші" стають відомими з повідомлень в ЗМІ.

Проте багато чиновників примудряються уникати заборони, використовуючи довгострокову оренду автомобілів замість їх придбання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!