Попов хоче повернути Пейзажну алею через суд

Середа, 28 березня 2012, 17:27

Київська міська державна адміністрація звернулася в Окружний адміністративний суд Києва із проханням повернути в комунальну власність ділянку на Пейзажній алеї.

Про це йдеться у повідомленні КМДА, передають "Українські новини".

"29 березня Окружний адміністративний суд Києва розгляне клопотання Київської міської державної адміністрації про повернення ділянки на Пейзажній алеї у власність громади Києва", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні сказано, що КМДА вимагає визнати недійсним рішення про передачу ділянки на Пейзажній алеї для будівництва Міністерством закордонних справ житлового будинку.

Реклама:

"Сподіваємося, що особиста участь КМДА в процесі, що триває вже майже 6 років, допоможе киянам захистити Пейзажку від забудови. Ми впевнені, що наша участь у процесі допоможе встановити істину й визнати рішення Київради недійсним", - заявив заступник голови Київміськадміністрації Олександр Пузанов.

У повідомленні не уточнюється, коли було подано клопотання Київміськадміністрації.

Нагадаємо, раніше КМДА заявила про готовність у судах відстоювати заборону на будівництво Міністерством закордонних справ житлового будинку на Пейзажній алеї.

Київ створив робочу групу для переговорів із МЗС щодо відмови забудови Пейзажної алеї.

Міністерство висловило думку, що рішення Вищого адміністративного суду про скасування рішень судів нижчих інстанцій про заборону будівництва на Пейзажній алеї підтверджує право власності відомства на цю ділянку.

Вищий адмінсуд 13 березня скасував рішення судів нижчих інстанцій про заборону будівництва на Пейзажній алеї в Києві.

Раніше низка громадських організацій заявили, що через будівництво 7-поверхового будинку для співробітників МЗС на розі Пейзажної алеї й Десятинного провулку сквер може бути знесено.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: