Плату за компослуги хочуть прив'язати до доходів

Вівторок, 27 березня 2012, 15:34

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства виступає за встановлення диференційованих тарифів на житлово-комунальні послуги в залежності від розміру доходу.

Про це повідомила начальник управління економіки та тарифної політики Мінрегіонбуду Світлана Старцева, передають "Комментарии" з посиланням на "Українські новини".

"Розмір тарифу повинен коливатися в контексті доходів населення. Наприклад, населення із середнім розміром доходу повинно платити за дані послуги згідно своїх доходів", - повідомила вона.

Зокрема, для соціально незахищеного населення повинен бути розроблений механізм субсидування та надання пільг при оплаті даних тарифів, а населення з високим рівнем доходу - має платити за житлокомунпослуги за їх використання в повному обсязі.

Реклама:

За словами Старцевої, тарифна політика не повинна виходити за межі загальної макроекономічної ситуації.

"Якщо темпи інфляції становлять близько 10%, то і в структурі доходів населення витрати на утримання житла та отримання комунальних послуг не повинні перевищувати 15%", - додала вона.

Старцева також додала, що механізми застосування тарифів повинні бути стимулюючими, що сприятиме оптимальному покриттю витрат на утримання будинків і оплату комунальних послуг.

Нагадаємо, Верховна рада не підтримала в першому читанні законопроект про введення мораторію на нарахування і стягнення пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!