Через рік McDonald's в Росії перестане існувати

Понеділок, 26 березня 2012, 15:29

Через рік в Росії мережа McDonald's перестане існувати.

Про це передають "Комментарии" з посиланням на FogNews.

"Ми вже давно уважно стежимо за мережею швидкого харчування McDonald's, - розповіли в Росспоживнагляді, - виписували штрафи, робили приписи, вимагали дотримуватися встановлених законом норми, але виконання вимог в 6 випадках із 10 так і залишилося на папері. Неодноразово нашим фахівцям пропонували хабарі, погрожували розправою, якщо не дозволимо продовжувати роботу".

"У 2010 році до вивчення проблеми ресторанів швидкого харчування було залучено Мінздоровсоцрозвитку. Майже два роки ми розрізнено займалися вивченням існуючої проблеми, а в минулому році зусилля об'єднали. На початку березня 2012 року ми постановили, що мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's в існуючому вигляді не може більше працювати на території Російської Федерації", - сказали у Росспоживнагляді.

Реклама:

Видання зазначає, що Мінздоровсоцрозвитку спільно з Росспоживнаглядом в 2011 році провели понад 700 перевірок в мережі ресторанів McDonald's і прийшли до висновку, що фастфуд завдає непоправної шкоди здоров'ю росіян. Крім того, в мережі швидкого харчування рідко дотримуються санітарні норми, порушуються терміни зберігання продуктів і технологія приготування страв.

Компанії дали 9 місяців на те, щоб повністю згорнути роботу, вивезти обладнання, звільнити співробітників і дотримати всі юридичні формальності.

15 березня 2012 юристи McDonald's подали позов на Мінздоровсоцрозвитку і Росспоживнагляд в надії, що вони справу виграють. Але навіть якщо це станеться, мережа швидкого харчування все одно з часом буде ліквідована, вважають російські чиновники.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Швейцарія прийняла рішення закрити всі ресторани швидкого харчування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: